Parkering i Homezone

Observera att dessa parkeringsregler inte gäller för Aimo Subscription eller Aimo Rental. I dessa tjänster ingår inte gatuparkering. Läs mer om Subscription här

Innanför vår Homezone kan du parkera gratis och avsluta din resa nästan överallt på gatan där du kan stå i 24 timmar. Bra att veta är att det skiljer sig lite mellan att parkera i Stockholm, Solna och Sundbyberg. Läs gärna igenom våra regler och tveka inte att kontakta oss om något fortfarande är otydligt.

Tänk också på att du kan parkera på en Hotspot, vilket innebär reserverade p-platser för aimo, oftast i parkeringshus, där du alltid kan lämna din aimo i mån av plats.

 

 

Parkering på gatan

Använder du inte våra Hotspots gäller följande:

Stockholm (Gäller endast innanför Hemmazon)

I Stockholm kan du parkera där det är markerat med blå P-skylt och taxa 3, 4 eller 5. OBS! Övriga taxor och privata parkeringar täcks inte.

 

Solna (Gäller endast innanför Hemmazon)

I Solna kan du parkera där det är markerat Boende i Solna.  Titta efter en blå P-skylt med en skylt under där det står Boende Solna.

 

Sundbyberg (Gäller endast innanför Hemmazon)

I Sundbyberg kan du parkera där det är markerat med blå P-skylt och zon B, C eller E.

 

Parkera inte här

Håll koll på att du inte befinner dig på en lastzon eller på en parkeringsplats för rörelsehindrade och tänk även på 10 meters-regeln (vägkorsningar och övergångsställen).

Kom även ihåg att du inte får parkera gratis eller avsluta resan på privata parkeringar, mark- eller besöksparkeringar.

Var medveten om service (städ) gatuskyltar och andra skyltar med tidsbegränsad parkering. Skyltarna för service nämner först dagen när det är städgata och de timmar det inte är tillåtet att parkera. Tänk på att du är ansvarig 24 timmar efter avslutad hyra.

De kan se ut så här:

 

 

Exempel på ställen där du inte kan parkera din aimo:

 

 

Claim

Vill du överklaga en p-bot?

Fyll i formuläret nedan så vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

Viktigt att du får med:

OCR-nummer, adress som parkeringsboten utfärdats på, fordonets registreringsnummer, dina kontaktuppgifter. Vikigt att du även skriver anledning till varför du bestrider parkeringsboten.

    Enbart Aimo-Hyrbilar
    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]