Allmänt om tjänsten

Vad är aimo?

aimo är en bildelningstjänst. Öppna appen, hämta en bil nära dig, behåll den i upp till 48h. Det går att ha bilen längre men då måste en bokning göras i förväg, klicka här för att göra en bokning. Avsluta din resa genom att parkera på någon av våra godkända gatu-taxor inom vår ”Homezone” eller på en av våra reserverade p-platser, en s.k ”Hotspot”. Du betalar bara för den tid du har bilen. Ingen parkeringsavgift, ingen trängselavgift, ingen avgift för elen (om man väljer att ladda vid en av våra ”Hotspot”). Det är ett enkelt och prisvärt sätt att ta dig hit till dit.

Hur fungerar det?

aimo-bilar finns parkerade runt om i Homezone och på dedikerade Hotspots. Du hittar tillgängliga bilar i aimos app som finns att ladda ner i App Store och Google Play. En bil kan bokas 15 minuter i förväg, eller så kan du enkelt gå till en tillgänglig aimo och starta din resa på direkten. Du börjar din resa genom att öppna bilen i appen och sedan kan du köra vart som helst och behålla din aimo så länge du vill (upp till 48 timmar utan att behöva meddela oss), så länge du avslutar din resa inom gällande Homezone/vid en Hotspot. Du debiteras en låg avgift per minut, per timme eller per dag. Om du vill göra ett stopp under din resa men vill behålla din aimo, oavsett om du är i Homezone eller utanför, kan du göra en Stopover genom att trycka på pausknappen i appen för att låsa bilen. Under en Stopover fortsätter resan att ticka på, men du vet att din aimo fortfarande är din när du kommer tillbaka. För att avsluta din resa, parkera på en godkänd gatuparkering (se "vilka parkeringsregler gäller?") inom Homezone eller vid en Hotspot. Avsluta därefter resan i appen.

Hur blir jag medlem?

Ladda ner aimos app i App Store eller Google Play och följ instruktionerna. Du behöver vara 19 år gammal, inneha ett svenskt körkort sedan minst ett år och Bank ID för att registrera dig via appen. För dig med utländskt körkort följ instruktionerna i appen för registrering av utländskt körkort (denna hittar du under ”kör igång” knappen i appen när man registrerar sig).

Finns det ett bonusprogram och hur fungerar det?

Ja, vi har ett bonusprogram. Det fungerar så att ju fler resor du tar desto större rabatt. Den första dagen varje månad kommer vårt system räkna ut dina resor och sedan får du automatiskt din gradering. Du behåller enkelt din gradering genom att fortsätta resa på samma nivå.  Eller res lite mer och uppgradera till nästa månad! For att det ska räknas som en resa ska den ha gjorts med din privata profil i minst 5 min och vara minst 1 km lång. Det finns fyra olika bonusnivåer: Bas, Vit, Blå och Svart. Basnivån hamnar du på om du kör aimo lite då och då. Priset är detsamma som vanligt. För att få rabatt behöver du ta vitt, blått eller svart bälte. Läs mer om vårt bonusprogram här.

Hur mycket kostar det att bli medlem?

Det är gratis, du betalar bara för tiden du har bilen. Fullständig prislista hittar du här.

Vad är en Homezone?

Vårt verksamhetsområde kallas för ”Homezone” och täcker markerat område i Stockholms stad. Här kan du hitta en bil, börja och avsluta din resa. Du kan se vår Homezone i appen.

Var hittar jag närmaste laddstation?

Du kan hitta tillgängliga Hotspots med laddningsmöjligheter i appen. I appen kan du se närmaste laddstation, planera din resa efter tillgängliga laddstationer och betala för laddningen direkt i mobilen. Finns på App Store och Google Play. Observera! Laddning på laddstationer utöver HotSpots bekostas av användaren. Aimos kundtjänst kan inte hjälpa till med laddstationen eller appens funktioner. För mer information om hur du laddar din Aimo med Northe se länk nedan: https://www.northecharge.com/se/aimo-ladda-med-northe

Vad är en Hotspot?

En Hotspot är en parkering med specifika platser reserverade för aimo, i vissa HotSpots är det även möjligt att ställa sin aimo på valfri plats. Här kan du hämta eller lämna din aimo. I appen kan du klicka på en HotSpot ikon för att se hur många tillgängliga bilar det finns i respektive HotSpot, man kan sedan trycka på "Visa beskrivning" för att få information om hur man hittar till parkeringen. Tänk på! Man kan inte lämna sin aimo på en plats som är reserverad av någon annan än aimo.

Får jag ta med mig husdjur?

Alla aimo bilar är husdjursfria. Tyvärr kan du inte ta med husdjur i bilen av hänsyn till allergiker.

Kan jag ta med barn?

Ja. I varje bil ska det finnas en Axkid bälteskudde som passar för barn från 4 år som väger mellan 15 - 36 kg. Bilarna är även utrustade med ISOFIX-beslag på yttre baksäten och passagerarsätet om du vill ta med barnstol.

Får jag ta med mat/dryck?

Ja, men vänligen städa efter dig. Eventuella städavgifter tillkommer om bilen lämnas smutsig.

Användning av tjänsten bokning

Hur länge kan jag behålla en Aimo?

Du kan behålla en Aimo upp till 48h utan att behöva göra någon tidigare bokning. Vill du behålla en bil under en längre period än 48h så måste man gör en bokning.

Kostar det under tiden jag bokat en bil?

Det kostar ingenting för den tiden du har bokat ett fordon. Det börjar kosta först när du låser upp bilen.

Hur startar/låser upp jag upp bilen och var finns nyckeln?

Du låser enkelt upp din aimo som du bokat via appen genom att klicka på “lås upp”. Du behöver ingen nyckel för att starta din resa. Bara tryck ner foten på bromspedalen och tryck på start/stopp-knappen som är till höger om ratten. Eftersom det är en elbil kommer du inte att höra motorn, istället kommer du att höra en signal som informerar dig om att bilen är redo att köra.

Vad gör jag om bilen har en befintlig skada?

Om du ser en skada innan du påbörjat din resa ber vi dig trycka på den pop-up som kommer när man trycker ”lås upp” för första gången.

Aimo Rental

Vad är Aimo Rental

Aimo Rental erbjuder elbilar att hyra från 1 till 30 dagar. Välj mellan ID.3 och ID.4 och få den levererad till en av våra fyra dedikerade Rental Stations. Om du hellre vill ha den levererad till en specifik Rental Station kan vi hjälpa dig med det mot en kostnad enligt prislista. Gör din bokning i appen eller på hemsidan upp till 24h innan du vill starta din resa. Aimo Rental passar både privat och företag.

Hur bokar jag en bil med Aimo Rental?

Du kan boka direkt i appen eller på hemsidan. På första sidan i appen switchar du från ”Nu” till ”Senare” och skapar din bokning. Välj din plats och hitta närmsta Rental Station att hämta bilen ifrån. Välj önskad tid och sök efter lediga bilar, därefter skapar du din bokning. Bokningar på hemsidan görs under Aimo Rentals bokningssida där du fyller i ett bokningsformulär. Du kommer att få en bokningsbekräftelse via mail när din bokning är bekräftad.

Hur vet jag när min Aimo Rental är redo för upphämtning?

En virtuell nyckel kommer bli synlig i appen mellan 24h och 15 minuter före din hyresperiod startar det betyder att bilen är redo för dig att använda. Om du väljer att starta din resa tidigare än angivet i bokningsbekräftelsen så kommer hyresperioden starta från den tidpunkt du med hjälp av appen låser upp bilen.

Första betalningen av Aimo Rental

Innan du påbörjar din resa är det viktigt att betal-/kreditkortet som du har registrerat med Aimo-appen är aktivt och har tillräckligt med pengar för att betala för resan. Aimo kommer att dra pengar från ditt kort precis innan resan och om det misslyckas kommer du inte att kunna få tillgång till bilen.

Vad händer om jag inte hämtar upp min bokade bil?

Hyresperioden startar vid tidpunkten som är bekräftat i bokningen och du kommer bli debiterad från den tiden. Avbokning ska ske 24h innan hyresperioden startar.

Kan jag avboka min Aimo Rental?

Du kan avboka din resa fram till 24h innan hyresperioden startar. Avbokning sker via appen eller via mail på hello@aimoshare.se

Vad händer om jag lämnar tillbaka senare än angivet i bokningen?

Sen återlämning debiteras enligt prislista för Aimo Rental.

Kan jag hämta upp bilen tidigare än min bokade tid?

En virtuell nyckel kommer bli synlig i appen mellan 24h och 15 minuter före din hyresperiod startar det betyder att bilen är redo för dig att använda. Om du väljer att starta din resa tidigare än angivet i bokningsbekräftelsen så kommer hyresperioden starta från den tidpunkt du med hjälp av appen låser upp bilen.

Kan jag avsluta min resa tidigare?

Du väljer alltid själv hur länge du vill använda bilen. Debitering kommer ske enligt angiven tid i bokningsbekräftelsen.

Vart kan jag hämta min Aimo Rental?

När du gör din bokning väljer du också vilket ställe du vill hämta upp den ifrån. Aimo erbjuder fyra dedikerade Rental Stations. Om du hellre vill ha den levererad till en specifik Rental Station kan vi hjälpa dig med det mot en kostnad enligt prislista. Välj mellan våra Rental Stations: Mall of Scandinavia (Arenastaden), City Garage, Oxtorget eller Luma park.

Vart lämnar jag tillbaka min Aimo Rental?

Aimo erbjuder fyra dedikerade Rental Stations. Du lämnar tillbaka din Aimo Rental på samma Rental Station som vid upphämtning av bilen. Våra utvalda Rental Stations är Mall of Scandinavia (Arenastaden) City Garage Oxtorget Luma park

Jag kan inte öppna bilen

Se till att stå i närheten av bilen och ha Bluetooth uppkopplat på din telefon, du kan också testa att starta om Aimo Share appen. Aimo Share kommer att debitera ditt kort i samband med att din resa startar och vid misslyckat försök kommer du inte kunna få tillgång till bilen. Om du fortfarande upplever problem vid upplåsning av bilen ber vi dig kontakta vår kundsupport 010 456 39 39 eller maila på hello@aimoshare.se

Kan jag förlänga min bokning?

Låt oss veta 24h innan din återlämning av din Rental är planerad så hjälper vi dig att förlänga din bokning. Meddela oss 24h innan återlämning av din Rental är planerad och om bilen är tillgänglig förlänger vi bokningen i enlighet med prislista. Aimo Share kan neka förlängning om bilen är uppbokad till andra kunder. Tiden för planerad återlämning hittar du i din bokningsbekräftelse.

Användning av tjänsten vid körning

Vad händer om jag skadar fordonet?

Om du råkar krocka med bilen, fota skadan och ring oss snarast på tel: 010 456 39 39. Våra bilar är försäkrade för skador men det finns en självrisk för vagnskadegarantin som du är skyldig att betala. Om du har krockat med någon annan, var noga med att dokumentera skadan tillsammans med motparten, i detta fall kan du även bli skyldig att betala en ytterligare självrisk för trafikförsäkringen.

Hur laddar jag en bil?

(ID.3 /ID.4) Tryck på laddningsluckan i det vänstra hörnet för att öppna den. Om det inte fungerar finns det en lås / upplåsningsknapp på förardörren, tryck på den och du kan öppna laddluckan genom att trycka på den. Anslut sladden så är du klar.

Laddkabeln lagras i en väska i bagageluckan. För att ansluta följer du bara dessa två steg: (1) Anslut den svarta anslutningsdelen av kabeln i laddstationen. (2) Sätt in den turkosa anslutningsdelen i bilen för att starta laddningen.

Var hittar jag närmaste laddstation?

Du kan hitta tillgängliga Hotspots med laddningsmöjligheter i appen. Utöver våra HotSpots rekommenderar vi appen Northe för att ladda din Aimo. Northe har ett rikstäckande nätverk av laddstationer och samarbetar med de flesta operatörer. I deras app kan du se närmaste laddstation, planera din resa efter tillgängliga laddstationer och betala för laddningen direkt i mobilen. Finns på App Store och Google Play. Observera! Laddning bekostas av användaren. Aimos kundtjänst kan inte hjälpa till med laddstationen eller appens funktioner. För mer information om hur du laddar din Aimo med Northe se länk nedan: https://www.northecharge.com/se/aimo-ladda-med-northe

Hur lång tid tar det att ladda?

Aimo bilar har ett batteri på 58kWh för ID.3 och 41 kWh för Renault Zoe. Exakt hur lång tid det tar att ladda beror på vilken bil du kör och hur mycket uttaget/laddaren kan ge.

De flesta laddstationerna vid garagen i Stockholm är idag installerade på enfas 16A med en maximal effekt på 3,7 kW. Det betyder att du laddar ett batteri fullt på cirka 18,5 timmar för ID.3 och 11 timmar för Zoe. Många laddningsgator och laddare vid köpcenter erbjuder 3-fas 16A, då har du en maximal effekt på 11 kW och laddar ett fullt batteri på mindre än 6,5 timmar för ID.3 och 4 timmar för Zoe.

NOTERA! Ibland kan laddarna vara lastbalanserade, vilket innebär att du får mindre effekt än vad som anges om andra elbilar laddar samtidigt.

Det finns snabbladdare längs motorvägarna/vid utvalda laddningsgator. Om du använder snabbladdare (CCS Combo 2) kan du ladda ett fullt batteri på mindre än en timme för ID.3. De har också en AC-handske som möjliggör 3-fas laddning 32A, 22kW. Här laddar du bilen på mindre än 6,5 timmar för ID.3 och 2 timmar för Zoe.

Hur kopplar jag bort en bil från en laddstation?

(ID.3) Det finns en lampa inuti laddningsluckan som antingen är grön eller vit. Om den vita lampan lyser kan du ta bort laddningskabeln utan problem. Om den gröna lampan lyser måste du trycka på lås / upplåsningsknappen på förardörren och lampan ska sedan byta färg till vitt. Du kan sedan ta bort laddningskabeln och lägga den i bagageutrymmet.

Vad gör jag om jag får problem med bilen?

Kontakta vår kundservice via tel: 010 456 39 39.

Kan jag köra utanför Homezone?

Absolut! Du kan köra utanför Homezone och göra tillfälliga stopp men du kan inte avsluta din resa förrän bilen återlämnas inom Homezone eller på en Hotspot. I bilen finns en lampa till höger om USB-porten som lyser grönt när du befinner dig i Homezone eller på en Hotspot (vänligen kolla även homezone kartan i appen).

Vad gör jag om det är lite ström kvar i batteriet?

Om batterinivån skulle gå ner under 25 km när du är ute och kör så kan du fortsätta köra till en Hotspot och sätta den på laddning. Du kan även ladda på andra laddstationer. Kolla innan ni kör iväg om det finns en laddkabel, Typ 2 som möjliggör laddning på laddstation. Om du lämnar bilen med en räckvidd under +25 km / +7% batteri utan att sätta den på laddning så får du betala för att flytta den till närmsta laddstation. Om du inte har möjlighet att ladda på en av våra HotSpots rekommenderar vi appen Northe för att ladda din Aimo. Northe har ett rikstäckande nätverk av laddstationer och samarbetar med de flesta operatörer. I appen kan du se närmaste laddstation, planera din resa efter tillgängliga laddstationer och betala för laddningen direkt i mobilen. Finns på App Store och Google Play. Observera! Laddning på laddstationer utöver HotSpots bekostas av användaren. Aimos kundtjänst kan inte hjälpa till med laddstationen eller appens funktioner.

Vad är räckvidden på en fulladdad Aimo?

Med ID.3 kommer du upp till 420 km mellan laddningarna och Renault Zoe har en genomsnittlig räckvidd mellan 200 km 300 km beroende på väderförhållandena. Räckvidden påverkas när du reser med hastigheter över 90 km/h. Tempratur, klimatanläggning och väglag kan påverka bilens räckvidd. ha därför alltid god uppsikt över bilens räckvidd som kan komma att kalibreras beroende på de olika faktorerna.

Vad innebär ”Park & Keep”?

”Park & Keep” är det man ska trycka på om man vill låsa bilen men inte avsluta sin hyra. Detta är också det enda alternativet man kommer att ha när man ska låsa sin bil utanför vår Homezone eftersom det inte går att avsluta sin resa utanför vår homezone.

Vad händer om jag har förlorat eller hittat ett föremål i en aimo?

Ring eller maila oss för att anmäla ett förlorat föremål, vi kommer att leta efter det och meddela dig när/om det har hittats. Om du hittar ett kvarglömt föremål, lämna det i handskfacket eller bagageutrymmet beroende på föremålets storlek och meddela oss genom att kontakta vår kundservice. Vi förvarar förlorade/upphittade föremål på vårt kontor i 30 dagar. Du kan ringa eller maila oss för att identifiera ditt förlorade föremål. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dina ägodelar säkra, men är inte ansvariga för några föremål som är förlorade eller stulna i våra bilar.

”limpmode” ID.3/4

ID.3/4 har ett säkerhetsläge som aktiveras om bilen hamnar under 1–15% batteri. Bilen kommer då endast kunna köras i gånghastighet. Detta beror på förarens egna körstil och planering för laddning/räckvidden. Kom ihåg att alltid ha goda marginaler till laddningsmöjligheter. För att undvika detta behöver föraren planera sin körning och se till att bilens aktuella räckvidd kan nå fram till destination (Notera även att räckvidden som visas är uppskattad och kan skifta efter körstil och väglag)

Parkering/Avsluta hyran

Hur avslutar jag en hyra?

Tryck på knappen "avsluta resa" till höger i appen. Du får då upp ett meddelande som frågar om du vill avsluta din resa. Tryck på knappen till höger "avsluta resa". Efteråt får du ett mejl med en sammanfattning av din resa, se till att du får detta mejl så att du vet säkert att resan har avslutats. Du hittar även kvitto på din resa under fliken fakturor i menyn.

Vilka parkeringsregler gäller?

Innanför vår Homezone kan du parkera gratis och avsluta din resa på gatan om gatutaxan är en av våra godkända taxor eller på en Hotspot som finns i appen. Dessa hittar du på vår parkerings sida och hemmazon sida. Du måste även se till att bilen kan stå där du ställt den i minst 24 timmar framåt innan städgata infaller. Bilen måste parkeras enligt gällande parkeringsregler enligt aimo share och dom regler som gäller för platsen när du parkerar bilen under pågående eller direkt efter avslutad resa. Glöm inte P-skiva eller skriv en lapp med ankomst tid om du parkerar på sådan parkering under din resa. För att se detaljerad beskriving om respektive Hotspot, tryck på P:et ->swipe upp->välj "visa beskrivning.

Måste man betala parkering själv?

Nej vi står för parkeringen, om du har ställt bilen på en av våra godkända taxor innanför vår Homezone eller på en Hotspot som finns i appen. När du stänger av bilen så kommer bilen att automatisk koppla upp sig mot den taxa man ställt sig på (Den kommer inte koppla upp till någon taxa som inte är godkänd av oss). Det är inte okej att lämna bilen på en taxa zon vi inte täcker även om man betalar parkering för fordonet 24H fram, det är även inte tillåtet att avsluta på en förhyrd plats.

Måste jag betala parkering utanför eran Homezone?

Ja, om du befinner dig utanför vår Homezone så kommer bilen inte att betala någon parkering då får du alltså stå för parkeringskostnader själv.

Vad innebär er ”24h regel”?

Att du måste se till att bilen står lagligt parkerad på platsen enligt gällande parkeringsregler i 24h efter att du ställt den där. Tex. Städgata infaller inom 1 dygn Nej du bör inte parkera, Städagata infaller om 2 dygn Ja du kan parkera. Bilen måste parkeras enligt gällande parkeringsregler enligt aimo share och dom regler som gäller för platsen när du parkerar bilen under pågående eller efter avslutad resa. Glöm inte P-skiva eller skriv en lapp med ankomst tid om du parkerar på sådan parkering under din resa.

Vad gör jag med parkeringsböter?

Om du ser en bot på vindrutan när du ska hämta upp din aimo så vore vi tacksamma om du slänger boten. Vi får in alla böter elektroniskt. Om du fått en bot för felparkering under din bokade resa kan du betala den direkt. Om vi får in en bot efter att du avslutat din resa (i samband med att du avslutat din resa på en icke-godkänd parkering) kontaktar vi dig. Då tillkommer det en administrationsavgift på 300 kr.

App funktioner, betalning & återbetalning

Appen har hängt sig.

Ifall appen hänger sig så rekommenderar vi att du startar om den, säkerställ även att du har den senaste appen nedladdad. Behöver du mer hjälp så ber vi dig kontakta vår kundtjänst.

Hur betalar jag för tjänsten/vad händer om en betalning misslyckas?

När du skapar ett konto lägger du in dina kreditkortsuppgifter. Vi debiterar ingenting förrän efter din resa. När en resa är avslutad dras beloppet direkt från ditt kreditkort, vi utför 3st dragningsförsök, misslyckas alla dessa så skickar vi en påminnelse till den e-mailadress som är kopplat till ditt konto, antingen kan du då be oss göra ett nytt dragningsförsök eller så kan du betala den manuellt. Du kommer automatiskt få en sammanfattning av din resa via e-post och en fakturakopia (med fullständiga uppgifter) kan laddas ner via appen. Vid förfallodatum av påminnelsen så kommer fakturan bli föremål för Svea hantering i enlighet med räntelagen.

Prisexempel för en aimo resa.

Prisexempel för en resa med ID.3:
Exempel på priser för resor; 20 min: 140 kr (du är nu nära timavgiften men du betalar fortfarande per minut) 25 min: 169 kr (du har nu nått priset för timpriset och betalar inte mer förrän du kommer till den 59: e minuten av din resa) 65 min: 204 kr (du betalar nu 16 kr för timpriset + 5 min till en kostnad av 7 kr/min.) Efter 2 timmar betalar du 119 kr/h 3 timmars kostnad: 457 kr. 7 timmar 3 minuter: 949 kr (du har nu nått maxpriset under en 24 -timmarsperiod och betalar inget mer förrän det har passerat 24 timmar). Du hittar prislistan i sin helhet här . 4 timmars kostnad: 576 kr etc.

Vad är en aimo credit?

En aimo credit motsvarar 1 SEK som du kan använda att köra för. Aimo credits som finns på ett konto kontrolleras automatiskt vid slutet av en resa och Aimo credits kan aldrig ersätta en redan betald faktura eller faktura som är obetald.

Kan jag värva vänner?

Ja du kan värva vänner och då får personen som värvat samt personen som blivit värvad 169 aimo credits insatta på respektive konto.

Hur lägger jag in en kod?

Gå in i menyn under "credits" och skriv in koden på raden.