Den elektriska bildelningstjänsten som är här för att stanna – Aimo Share (tidigare känt som Aimo) förnyar hela sin elbilsflotta till nya Volkswagen ID.3 och ID.4 samtidigt som de uppdaterar varumärket. Aimo Share kommer affärsmässigt att linjera mer med systerföretaget Aimo Park, som också har förvärvats av det japanska investmentbolaget Sumitomo Corporation. Med de nya bilarna, samt ett starkare samarbete med Aimo Park, ska Aimo Share spela en viktig roll för en hållbar mobilitet i framtidens Stockholm.

– Vi är glada och stolta över att Aimo Share har valt våra nya elbilar ID.3 och ID.4. Intresset för elektrisk rörlighet bara ökar, inte minst i storstäderna, och en bildelningstjänst innebär att ännu fler får chansen att upptäcka fördelarna med en elbil. Vi kommer att följa satsningen med stor spänning och önskar Aimo Share all lycka till! säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

När företaget introducerades på marknaden 2018 fick Aimo en flygande start. Nyckeln till framgång tros ha varit de helt elektriska bilarna – människor blir mer medvetna och väljer allt oftare elbilar framför fossila bilar. Som vi alla vet är detta en trend som fortsätter att växa, klimatet är i desperat behov av mer hållbara mobilitetslösningar som Aimo Share.

– Med nya större bilar med längre räckvidd och kortare laddningstid kommer våra kunder kunna resa längre och ta med fler familjemedlemmar eller vänner i bilen, säger VD Takaaki Imamura. Han tillägger att samarbetet med Aimo Park och deras garage med dedikerade parkeringsplatser också ger kunderna mer flexibilitet och bekvämlighet när de väljer Aimo Share.

Aimo Shares uppdrag är att fortsätta erbjuda sina kunder den smidigaste, mest miljövänliga och flexibla mobilitetsupplevelsen för ett hållbart stadsliv. Vår vision som ett modernt bildelningsföretag är att vara en viktig del i framtidens städer med färre bilar, mindre buller och mindre koldioxidutsläpp för en mer hållbar och blomstrande värld. Delning av elbilar är vägen in i framtiden, avslutar Takaaki Imamura.

KORT FAKTA OM BOLAGET/BILARNA

• Aimo Share, tidigare känt som Aimo, lanserade 2018 Stockholms första elektriska bildelningstjänst.

• Företaget ägs av Sumitomo Corporation, ett Fortune Global 500-företag med en lång historia i Japan, som också äger Aimo Park – ett modernt parkeringsföretag som verkar i Norden.

• Den nya elbilarna kommer successivt att implementeras från september 2021.

• Med ID3 kommer du upp till 54 mil mellan laddningarna och snabbladdar upp till 29 mil på cirka en halvtimme, och med ID.4 kommer du upp till 51 mil mellan laddningarna och snabbladdar upp till 32 mil på cirka en halvtimme*, vilket gör båda bilarna perfekta för såväl vardaglig användning som längre resor utanför Stockholm. *Volkswagen.se